Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Verenigingengids

Verenigingengids

As is een kleine gemeente met een toch wel zeer dynamisch verenigingsleven.
In deze verenigingengids willen we graag een overzicht geven van het zeer gevarieerde aanbod in As.

Zoek je een vereniging?

In de zoekbox hieronder kan je zoeken op trefwoord, categorie of alfabetisch.

Vereniging toevoegen of aanpassen?

Vind je je vereniging niet terug in de lijst of moeten de gegevens aangepast worden, meld het digitaal via onderstaande formulieren.

 

Badmintonclub BACLAS

Sport - Badminton
Baclas heet iedereen die de badmintonsport als een recreatieve, gezonde vorm van lichaamsbeweging en - niet in het minst - een sociaal tijdverdrijf beschouwt (getuige de foto's via www.baclas.tk ), van harte welkom

Ontstaan

In september 1993 zou de sporthal in As gebruiksklaar zijn. We besloten dan maar meteen om een badmintonclubje op te richten. Het zou de naam “Tijl en Nele” krijgen, als dochtervereniging van de gelijknamige toneelgroep. ( zo kregen we een gunstig huurtarief). Na een korte, maar krachtige wervingscampagne, startten we in september met 33 leden en hadden we de zaal op zondag, maandag, woensdag en vrijdag gehuurd. Een jaar later werd er een tweede badmintonvereniging opgericht met de naam “Baclas”. Zij zijn in september 94 gestart met 27 leden. In het seizoen 97-98 zijn beide clubs gefusioneerd, om verder uit te groeien tot een stabiele vereniging waar het recreatieve primeert.

Contactgegevens

Huygen Hugo

 

3665 As


T 0473 96 93 57

E-mail: baclas.as@gmail.com

Website: facebookpagina "Baclas"

Informatie

Accommodatie: Sporthal As