Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Toerisme / Station As
Station As

Toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen

 

Station As, een van de zes toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, is de poort van het wiel. Zowel de wielen van de toeristische treinen als de wielen van de duizenden fietsers die hier elk jaar een tussenstop maken tijdens één van hun fietstochten.

Jarenlang speelde Station As een centrale rol in de steenkoolontginning in deze streek, want van hieruit vertrokken de vele mijnwerkers en kolenwagens naar de nabijgelegen mijnen in Eisden, Waterschei en Winterslag.

 

Nu vind je in een gerestaureerde trein het smalste bezoekersonthaal van het Nationaal Park. Hier ontvang je alle informatie over een wandeling of fietstocht in het Nationaal Park, of over andere toeristische attracties in de omgeving.

 

Even verder op de site vind je een 31 meter hoge uitkijktoren. Dit is een replica van de boortoren waarmee André Dumont de eerste steenkool in Limburg ontdekte. Als je de toren beklimt heb je een weids zicht over de stationssite en het omliggende Nationaal Park.

 

Het voormalige stationnetje van As is nu een gezellige taverne, waar je de sfeer van weleer nog steeds kan opsnuiven. Het perron doet dienst als terras.

  

Dienst Toerisme

Stationsstraat 124

3665 AS

 

T  089 39 10 86

E toerisme@as.be

› meer info