Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Toerisme / Historische wandeling Vliegveld Asch

Historische wandeling Vliegveld Asch

In 1917 ontstond de vliegschool van As. Deze werd opgetrokken door de Duitsers en werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt om vliegtuigwaarnemers op te leiden en om te leren schieten op vijandelijke doelen.

 

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het vliegveld Asch? Met behulp van de Erfgoedapp kan je er een wandeling van 2,5 km maken die deze verschillende historische elementen met elkaar verbindt. Er werden twee versies ontwikkeld, één die specifiek gericht is op volwassenen en de andere versie is ontwikkeld i.s.m. het Geheugencollectief voor families met kinderen. De start van de wandeling is gelegen aan vzw Arbeidskansen, Bilzerweg 88. De folder met meer informatie kan je hier downloaden. downloaden.

 

Je kan ook een doosje met 40 postkaarten kopen op de toeristische dienst. In dit doosje vind je een selectie van foto's uit de Eerste Wereldoorlog. Deze postkaarten kosten € 8/doosje.
 
Voor lagere scholen werd door Geheugen Collectief een educatief pakket ontwikkeld, hiermee kan rond het thema Eerste Wereldoorlog gewerkt worden. Het lespakket kan je hier downloaden.
 

De wandeling werd gerealiseerd met de steun van volgende partners: Provincie Limburg, PCCE, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Vlaanderen erfgoed en Kempen en Maasland. De inhoud en het beeldmateriaal van de app zijn gebaseerd op het boek van Jan Lantmeeters.

 

 Logo's vliegveld Asch

 

 

 

Dienst Toerisme

Stationsstraat 124

3665 AS

 

T  089 39 10 86

E toerisme@as.be

› meer info

Vliegveld Asch