Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Toerisme / Beeldenroute / Ode aan mijn Dorp

Ode aan mijn Dorp

Jan Lantinne °1936 As

9
BEELD Cortenstaal

SOKKEL Baksteen

METER Alda Vanclooster
PETER Emiel Paulussen

LOCATIE Wijk Ter Heide

www.janlatinne.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstenaar Jan Latinne behoort tot de kleine groep Limburgse topkunstenaars die met succes de provinciale grenzen overschrijden. In Zuid-Frankrijk wacht hem in 2014 een grote hulde-expo met overzicht van 50 jaar artistieke oogst. Enkele buitenlandse galerijen (Berlijn en Parijs) hebben zopas zijn werk ontdekt tijdens zijn zomerexpositie in Knokke en bereiden nu expo’s voor in 2014 en 2015. Van Jan Latinne is minder bekend dat hij sinds kort naast schilderijen óók beelden exposeert: kleine keramieken beeldjes en grotere metalen beeldjes. Zijn eerste buitenbeeld in cortenstaal werd ingehuldigd in de wijk Terheide. Dit kunstwerk bevat de typische Latinnevrouwtjes en heet Ode aan mijn dorp (2012). Het is een vaak terugkerend onderwerp dat steeds naar zijn gelukkige jeugd verwijst.

Heel het werk van Jan Latinne is doorweven van mooie herinneringen en brengt een loflied op de ongekunstelde vreugde, de spontane eenvoud, de warme geborgenheid. Allemaal zachte waarden die hij via zijn kunst probeert terug op te roepen.

 

De cultuurraad wil dit kunstwerk graag opdragen aan wijlen mevrouw Lu Delille, die als bestuurslid van de cultuurraad steeds geijverd heeft voor een kunstwerk op de wijk Ter Heide.