Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Cultuur / Gratis vrijwilligersverzekering

Gratis vrijwilligersverzekering

Logo provincie Limburg

Onze gemeente biedt samen met de provincie Limburg en de Nationale Loterij een gratis verzekering voor vrijwilligers aan. De verzekering omvat burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. Organisaties kunnen op een eenvoudige manier 100 gratis vrijwilligersdagen aanvragen aan het loket verzekeringen vrijwilligerswerk. Eén vrijwilligersdag betekent een verzekering van één vrijwilliger voor één dag.

 

Vanaf 2015 is er een nieuwe werkwijze van toepassing voor de gratis vrijwilligersverzekering. Organisaties die al eerder gebruik maakten van de gratis verzekering voor vrijwilligers, behouden hun vorig erkenningsnummer en hoeven geen nieuwe aanvraag meer te doen. Ze krijgen automatisch 100 dagen toegekend in 2015. De organisatie dient wel nog de te verzekeren activiteiten aan te geven bij Belfius. Dit kan bij voorkeur via de website www.belfius-verzekeringen.be/vrijwilligerswerk. Organisaties die toch geen online aanvraag kunnen indienen, kunnen het aanvraagformulier opvragen op de gemeentelijke cultuurdienst. Ook organisaties die nog geen beroep hebben gedaan op de verzekering, moeten een aanvraag indienen via de gemeentelijke cultuurdienst.


Voor meer informatie en voor een aanvraag van de verzekering, kan u contact opnemen met ons loket verzekering vrijwilligers op het gemeentehuis: Veerle Vangompel, Dienst Cultuur, 089 39 10 17 of
cultuur@as.be 

Cultuurdienst

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 17

F  089 39 10 01

E cultuur@as.be

› meer info