Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2018 / Gemeente verkoopt oud gemeentehuis Niel-Bij-As

Gemeente verkoopt oud gemeentehuis Niel-Bij-As

De gemeente As gaat over tot de verkoop en herbestemming van het voormalige gemeentehuis te Niel-bij-As. De gemeente wil de site graag een sociale bestemming geven en schrijft daarom, net zoals bij de verkoop van de Kolonie, een wedstrijd uit. Elk project zal echter aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

 

Het gebouw deed de laatste tijd vooral dienst a ls klaslokalen voor de gemeentelijke basisschool. Na de uitbreiding en verbouwingen van de school staan  deze lokalen dan ook leeg. De gemeente wil het daarom graag een nieuwe bestemming geven en denkt daarbij aan een woonzorgcentrum of assistentiewoningen, projecten met gemeenschapsvoorzieningen, sociaal-culturele projecten, een crèche of een centrum voor opvang van mensen met een beperking. Een commerciële functie of enkel woongelegenheden zonder sociale invulling op de site komen niet in aanmerking.

 

Het gemeentebestuur wil de site graag zien groeien tot een meerwaarde voor Niel-bij-As. Het gebouw heeft geen specifieke architecturale waarde en is dus geen beschermd gebouw. Gezien de ligging in het centrum van Niel-bij-As zijn er dus heel wat mogelijkheden op de 13,39 are grootte site.

 

Bijkomend wenst het gemeentebestuur dat de voorgestelde projecten de draagkracht van de omgeving niet overschrijden, geen permanente parkeerdruk genereren, rekening houden met de nabije omgeving met name de gemeentelijke basisschool en niet concurrentieel zijn met bestaande of geplande functies in de omgeving.

 

Projecten kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 30 maart. Een jury zal, net zoals bij de verkoop van de Kolonie, bepalen welk project het meest voldoet aan verschillende criteria, waarbij de projectomschrijving, de planning en de timing het zwaarst doorwegen.

 

Het oud gemeentehuis en de gronden zullen verkocht worden via een onderhandelingsprocedure met bekendmaking onder de voorwaarden vermeld in het bijzonder bestek en voor een minimumprijs van 300 000 euro.

Algemeen directeur

Wendy Peeters

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 13

F  089 39 10 01

E secretaris@as.be

gemeentehuis Niel