Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2018 / Decreet Lokaal Bestuur goedgekeurd door parlement

Decreet Lokaal Bestuur goedgekeurd door parlement

Vanaf zondag 25 februari spreken we niet langer van een secretaris en een financieel beheerder, maar over de functies algemeen directeur en financieel directeur voor de hele gemeentelijke organisatie en het OCMW. Alle andere wijzigingen inzake het Decreet Lokaal Bestuur gaan in vanaf dinsdag 1 januari 2019.

 

Eind december keurde het Vlaams Parlement het Decreet Lokaal Bestuur goed. Dat decreet streeft naar een maximale integratie van de gemeente en het OCMW tegen 1 januari 2019 waarbij er twee aparte rechtspersonen blijven bestaan. In As zetten we in 2017 al een aantal stappen in de integratie van onze gemeente en het OCMW. We spreken dan ook al sinds dan consequent over het ‘lokaal bestuur’ als eengemaakte organisatie met slechts één secretaris en één financieel beheerder.

 

Algemeen directeur en financieel directeur

Intussen verscheen op donderdag 15 februari 2018 het Decreet Lokaal Bestuur in het Belgisch Staatsblad. Deze publicatie zorgt ervoor dat bepaalde aspecten met betrekking tot het Decreet Lokaal Bestuur onmiddellijk handen en voeten in het werkveld krijgen. Vanaf zondag 25 februari spreken we zo niet langer van een secretaris en een financieel beheerder, maar over de functies algemeen directeur en financieel directeur voor de hele gemeentelijke organisatie. Alle andere wijzigingen m.b.t. het Decreet Lokaal Bestuur gaan in vanaf dinsdag 1 januari 2019.

 

Meer informatie over het Decreet Lokaal Bestuur vind je hier.

Dienst Secretariaat

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 12

F  089 39 10 01

E secretariaat@as.be

› meer info