Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2017 / Wie nomineer jij voor de Limburgse cultuurprijs?

Wie nomineer jij voor de Limburgse cultuurprijs?

De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Het staat iedereen vrij om een persoon of organisatie te nomineren.

 

Limburg heeft vruchtbare grond. Voor fauna en flora, voor vernieuwende, creatieve ondernemers, maar ook voor talenten die hun carrière banen in de culturele en socio-culturele sector. Dat wil het provinciebestuur benadrukken en meteen ook de wereldkunstenaar, de meest uitmuntende cultuuractor, de toporganisatie, de meest succesvolle vereniging …  van de voorbije twee jaar eens extra in de kijker zetten.
Er zijn uiteraard heel veel gegadigden, creatieve personen en culturele organisaties die nationaal en internationaal de aandacht wisten te trekken van pers- en publiek met hun culturele activiteiten. Daarom deze oproep aan alle Limburgers om te helpen zoeken.“

 

Een kandidaat nomineren kan eenvoudig door het formulier op www.limburgsecultuurprijs.be in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen ten laatste 30 juni 2017. 

 

VAN LONGLIST NAAR SHORTLIST

Na de deadline voor kandidaatsstelling op 30 juni stelt de afdeling Cultuur van de provincie Limburg een longlist samen. Een vakjury distilleert hieruit vervolgens een shortlist die in september wordt bekendgemaakt.
Dan is het opnieuw aan àlle Limburgers om hun stem te laten gelden, deze keer online. Hierover volgt later nog uitgebreidere communicatie. 

 

PRAKTISCH

Je vindt alle informatie, het reglement, een overzicht van de ingediende dossiers per gemeente én het formulier voor kandidaatsstelling op www.limburgsecultuurprijs.be.

 

Contact

Afdeling Cultuur – Klaar Franssen (afdelingschef) – 011 23 75 13 – cultuur@limburg.be 

Kabinet gedeputeerde Igor Philtjens – Bieke Strauven – 011 23 70 85 – bieke.strauven@limburg.be 

Provincie Limburg – Universiteitslaan 1 – 3500 Hasselt – info@limburg.be - 011 23 71 11 – http://www.limburg.be

Cultuurdienst

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 17

F  089 39 10 01

E cultuur@as.be

› meer info