Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2017 / Fantaseer mee over de toekomst van As en de regio rond het kolenspoor

Fantaseer mee over de toekomst van As en de regio rond het kolenspoor

7 gemeenten
7 groepen burgers
7 workshopreeksen
7 collages vol ideeën
1 toekomstbeeld

 

KOLENSPOOR CITY PROJECT
Design als teamsport

 

Sinds 2014 bundelen de zeven Kolenspoorgemeenten de krachten om samen na te denken over de toekomst  van de regio. Z33 en Architectuurwijzer organiseren in het voorjaar van 2017 een ruimtelijk ontwerpspel dat de burgers in deze discussie betrekt. In iedere gemeente wordt gedurende verschillende workshopsessies een collage gecreëerd. Tijdens een feestelijke kolenspoorpaleo op 7 mei worden de resultaten uit deze workshops met elkaar vergeleken en aan elkaar gekoppeld, zodat één toekomstdroom voor de regio ontstaat vol inspiratie en ideeën.

 

Workshops in As

In As denken we natuurlijk na over de site ‘Station van Asch’. We onderzoeken onder andere hoe we de identiteit van de stationssite verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk doel … de stationsite profileren als toeristische trekpleister. We wensen niet alleen het gemeentebestuur, de kindergemeenteraad maar ook alle inwoners van As te betrekken en uit te nodigen om aan de workshops en brainstormmomenten deel te nemen.

 

Iets voor jou?

Voor deze uitdagende oefening doen we graag beroep op jouw inspiratie en ideeën als inwoner van As. Op die manier doen we de titel ‘Kolenspoor City Project:design als teamsport’ alvast alle eer aan. We verwachten je met veel goesting, creativiteit en enthousiasme op woensdag 19 april 2017 Van 19.30 tot 22.30 uur in het vrijetijdsgebouw. Schrijf je snel in bij de toeristische dienst.

 

project kolenspoor 

 

Dienst Toerisme

Stationsstraat 124

3665 AS

 

T  089 39 10 86

E toerisme@as.be

› meer info