Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2021 / Wegenwerken André Dumontlaan-Dorpsstraat vanaf einde mei

Wegenwerken André Dumontlaan-Dorpsstraat vanaf einde mei

Vernieuwing fietspad en rijweg André Dumontlaan-Dorpsstraat (N730) in As-centrum vanaf einde mei

 

Verbetering fietscomfort in Limburg

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit jaar op verschillende plaatsen in Limburg de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen om het fietscomfort te verbeteren. Het Agentschap maakt daarbij een duidelijke keuze voor asfalt als beste ondergrond. Hindernissen en obstakels worden weggewerkt en waar mogelijk worden ook de fietspaden breder gemaakt. Ook in onze mooie gemeente staan werken gepland.

 

 

Nieuw fietspad en rijweg in asfalt, bredere fietssuggestiestroken

 

In het centrum van As zal AWV de N730 André Dumontlaan-Dorpsstraat over een afstand van ongeveer een kilometer vernieuwen vanaf de Vlasroot, aan het André Dumont-monument, tot aan de rotonde met de N723 Bevrijdingslaan aan het gemeentehuis.

Zowel de fietspaden als de rijweg worden over die volledige zone in asfalt heraangelegd. De betonstraatstenen verdwijnen dus, ook op het verhoogde kruispunt met de Dorpsstraat. Later vernieuwen wij als gemeente zelf het stukje van de Dorpsstraat richting het Kerkplein. De fietssuggestiestroken in de Dorpsstraat worden breder en in oker gekleurd. Watergreppels en rioleringsdeksels worden waar nodig vernieuwd en opgehoogd.

 

 

Uitvoering per rijhelft

 

De werken starten maandag 31 mei en zullen ongeveer 3 weken duren. De aannemer zal rijhelft per rijhelft vernieuwen.

Let op: asfaltwerken zijn weersgevoelig, waardoor de planning zou kunnen wijzigen.

 

 

Minderhinder-maatregelen: doorgang As-centrum onderbroken, omleidingen rond werfzone

 

Vanaf maandag 31 mei gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en blijft de hinder voor de weggebruiker beperkt.

 

  • De doorgang in As-centrum is onderbroken tussen het gemeentehuis en de Vlasstraat.
  • Er gelden omleidingen richting Oudsbergen via de Schuttenbergstraat en de Ziepstraat, en richting As via de Zevenhuizenstraat, de Duinstraat en de Schansdijkstraat.
  • De Zevenhuizenstraat/Duinstraat wordt eenrichting naar As, tussen de Breeërweg en de Groenstraat. De Dorpsstraat (gemeenteweg) is volledig afgesloten aan de werfzone, maar blijft bereikbaar via de Steenweg. De woningen tussen de Dorpsstraat en de Schuttenbergstraat blijven maximaal bereikbaar via de fietsverbinding aan de Ziepstraat (paaltjes worden tijdelijk verwijderd).
  • Fietsers fietsen langs de werfzone aan de zijde waar er niet gewerkt wordt. Komende van de Stationsstraat worden fietsers via de Kerkstraat gestuurd.
  • De Lijn past haar dienstverlening aan. Informatie vind je aan de bushalte of op www.delijn.be.

 

Kaart wegenwerken As-Centrum 

 

Bereikbaarheid van je woning of handelszaak in de werfzone

 

Werkt de aannemer voor jouw deur, dan is jouw oprit moeilijk tot niet bereikbaar. Moet je de baan op? Parkeer dan voor de zekerheid buiten de werfzone, in een zijstraat of op een publieke parking. De verantwoordelijke aannemer informeert je tijdig over jouw bereikbaarheid via een kort briefje in de bus. Na 18 uur op weekdagen en in het weekend kan je doorgaans met de wagen tot aan de woning. Te voet en met de fiets (eventueel aan de hand) blijft iedereen bereikbaar. De huisvuilophaling wijzigt niet. De aannemer zorgt ervoor dat ophaaldiensten vlot de containers kunnen leegmaken.

 

 

Blijf op de hoogte

 

Meer informatie over de wegenwerken in As-centrum vind je binnenkort op www.wegenenverkeer.be/as.

Nog vragen? Contacteer de bereikbaarheidsadviseur van AWV Frederik Bronckaerts op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren) of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.

CONTACT

Milieu & Openbare Werken

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 85

F  089 39 10 79

E milieu@as.be

› meer info