Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leven & Welzijn / Levensbeschouwing / Huis van de Mens

Huis van de Mens

DeMens.nu is de koepel van de 35 Nederlandstalige vrijzinnig humanistische verenigingen uit Vlaanderen en Brussel. Via de Centrale Vrijzinnige Raad vertegenwoordigt deMens.nu, samen met haar Franstalige zusterorganisatie Centre d’Action Laïque, de vrijzinnig humanistische gemeenschap. Dit wil dus zeggen dat van overheidswege uit de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing erkend wordt, net zoals de rooms-katholieke, protestantse, anglicaanse, israëlitische, islamitische en orthodoxe erediensten.

 

Een huisvandeMens heeft, als onderdeel van deMens.nu, de taak om de vrijzinnig humanistische dienstverlening in diens werkgebied uit te bouwen.

Het werkgebied van het huisvandeMens Genk omvat de regio Genk, Zutendaal, Opglabbeek, Meeuwen-Gruitrode Bree en ook As.

 

Het dienstverleningspakket van een huisvandeMens is volledig gratis en bestaat uit onderstaande:

  • Informatie geven over ethische onderwerpen (zo leggen wij bijvoorbeeld in verstaanbare taal de mogelijkheden uit die er bestaan rond het invullen van een wilsverklaring inzake euthanasie, negatieve wilsverklaring, orgaandonatie etc. en bieden we hulp bij het invullen van de nodige documenten hieromtrent).
  • In elkaar steken van vrijzinnig humanistische plechtigheden voor kruispuntmomenten in het leven (geboorte van een kind, huwelijk, jubileum, pensioen, overlijden…)
  • Vrijzinnig humanistische begeleiding (het bieden van een luisterend oor aan iedereen die hier nood aan heeft – bijv. depressie, rouw, verlieservaring, relatieproblemen… - en dit zonder wachtlijst).

 

Nog vragen

HuisVanDeMens Genk

Bochtlaan 16/6

3600 Genk

T 089 51 80 40

F 089 51 80 49

genk@deMens.nu

www.deMens.nu 

 

HuisVanDeMens

Dienst Welzijn & Senioren

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 09

F  089 39 10 01
G 0472 08 19 76

E welzijn.senioren@as.be

› meer info