Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leefomgeving / Wegenwerken / Wegenwerken & herinrichting Lanklaarsesteenweg - Autokeuring

Wegenwerken & herinrichting Lanklaarsesteenweg - Autokeuring

RENOVATIE WEGDEK LANKLAARSESTEENWEG (N723A) EN HERINRICHTING T.H.V. AUTOKEURING

 

Op maandag 16 november 2020 start het Asserse gemeentebestuur in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer met verbeteringswerken aan de Lanklaarsesteenweg (N723a). Het wegdek van de straat wordt over de hele breedte in asfalt vernieuwd vanaf het woonpark tot het einde van de doodlopende straat over een afstand van zo’n 500 m. Het oude wegdek van teerhoudend asfalt wordt eerst vakkundig afgevoerd. De werken zullen een drietal weken duren.

 

Nieuwe wachtstrook voor minder hinder

 

AWV voorzag een budget om het wegdek te vernieuwen, maar de hinder voor de bewoners was voor het gemeentebestuur een prioriteit. Daarom engageerde het gemeentebestuur zich als partner in dit project en maakte 35 000 euro vrij voor een uitbreiding van de weginfrastructuur: ter hoogte van de autokeuring wordt een wachtstrook van zo’n 120 m voorzien aan de buitenzijde van de weg. De nieuwe wachtstrook moet ervoor zorgen dat de wachtende voertuigen die aanschuiven voor de keuring genoeg ruimte hebben zodat ze het doorgaande verkeer niet meer hinderen. Bewoners kunnen op die manier nog vlot tot achteraan in de straat geraken.

Bij de vernieuwing wordt er ook rekening gehouden met de afvoer van regenwater. Dat probleem wordt nu mee aangepakt door het voorzien van nieuwe goten en afvoeren achteraan in de straat, én het bijwerken van de bestaande grachten.

Na uitvoering van de verbeteringswerken zal het wegbeheer door het Agentschap Wegen en Verkeer worden overgedragen aan de gemeente As, die medefinancier is in het project.

De werken starten op maandag 16 november 2020 en zullen een drietal weken duren. Er wordt overdag gewerkt tussen 7 en 17 uur, mogelijk ook tijdens het weekend.


Minderhinder-maatregelen: autokeuring bereikbaar

 

Tijdens de werken blijft de autokeuring bereikbaar, hou wel rekening met eventuele hinder. De woningen in de straat en het woonpark zijn moeizaam bereikbaar met gemotoriseerd verkeer. Parkeren kan buiten de werfzone, bijvoorbeeld op de parking aan Station As.


Weersgevoelig


Opgelet: deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer of vorst kan de huidige planning wijzigen.

 

 

Vragen & info?


Agentschap Wegen en Verkeer Limburg


T | 011 74 23 00

E | wegen.limburg@mow.vlaanderen.be

www.wegenenverkeer.be/

 

 

Werken Lanklaarsesteenweg

Milieu & Openbare Werken

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 85

F  089 39 10 79

E milieu@as.be

› meer info