Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leefomgeving / Mobiliteit en verkeersveiligheid / Tussenkomst busvervoer

Tussenkomst busvervoer

Voordelige busabonnementen dankzij tussenkomst van de gemeente

 

Dankzij een tussenkomst van de gemeente kunnen zowel onze senioren als onze jongeren een busabonnement aan voordeeltarief aanschaffen. Ook studenten van het middelbaar onderwijs, die door slechte busverbindingen, gebruik moeten maken van georganiseerd leerlingenvervoer kunnen deze tussenkomst krijgen. Deze toelage wordt uitbetaald aan het einde van het schooljaar, na het voorleggen van de nodige bewijsstukken.

 

50 % tussenkomst op omnipas van de lijn voor 60-64 jarigen

Je kan de Omnipas aan verminderde prijs bestellen op twee manieren:

  • Haal in het gemeentehuis aanvraagformulier voor Omnipas, vul dat in en zend het, samen met een kopie van identiteitskaart, naar:
  • De Lijn Limburg, dienst abonnementen, Grote Breemstraat 4, 3500 Hasselt
  • Ga rechtstreeks naar de Lijnwinkel in Genk (in het stationsgebouw) of Hasselt (op het stationsplein). Neem wel je identiteitskaart mee!

 

20 % tussenkomst op Buzzy Pazz  van de lijn voor 6-24-jarigen

Jonge Assenaren van 6  tot en met 24 jaar kunnen een Buzzy Pazz aankopen aan een verminderde prijs.  Het gemeentebestuur komt voor 20% tussen in de kosten. Het jongerenabonnement wordt op deze manier voor jonge Assenaren echt wel supervoordelig.

Je kan de Buzzy Pazz bestellen op 3 manieren:

  • Haal in het gemeentehuis aanvraagformulier voor BuzzyPazz, vul dat in en zend het , samen met een kopie van identiteitskaart, naar: De Lijn Limburg, dienst abonnementen, Grote Breemstraat 4, 3500 Hasselt
  • Ga rechtstreeks naar de Lijnwinkel in Genk (in het stationsgebouw) of Hasselt (op het stationsplein). Neem wel je identiteitskaart mee!
  • Surf naar www.delijn.be/abonnementen

 

Max 20 %, van de prijs van een Buzzy Pass, tussenkomst voor leerlingen van het secundair onderwijs die gebruik maken van georganiseerd vervoer

Studenten van het middelbaar onderwijs, die door slechte busverbindingen, gebruik moeten maken van georganiseerd leerlingenvervoer krijgen ook een tussenkomst. Deze toelage bedraagt 20 % van de totale som en zal uitbetaald worden op het einde van het schooljaar (na het voorleggen van de nodige bewijsstukken) met een maximum van 20 % van de kosten van een Buzzy Pazz.

  • Deze tussenkomst kan je aanvragen bij het loket burgerzaken in het gemeentehuis met de nodige bewijsstukken en jouw rekeningnummer.

 

de lijn 

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info