Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Wereldwaterdag

22 Maart is Wereldwaterdag!

 

stappen voor water

 Miljoenen mensen moeten elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te kunnen halen. 1,2 miljard mensen hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater en 2,4 mensen hebben geen sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven 5 miljoen mensen, waaronder vooral kinderen, aan de gevolgen van door met ziektes besmet water te drinken, het enige water dat voor hen ter beschikking is.

 

 

Wij hier in België en meer bepaald in As, beschikken over een drinkwaterproductiecentrum aan de Kantonnale Baan waar uit 4 diepe putten in de omgeving, grondwater gepompt wordt. Daar maakt men lekker en gezond kraantjeswater van, elke dag voor ons vrij ter beschikking.

 

Kraantjeswater gezond?

Het water wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel.

Ben je nog niet overtuigd over de kwaliteit van het kraantjeswater, merk je een verkleuring op, ... je kan bij de watergroep terecht om het te laten testen.

Voor meer informatie over kraantjeswater kan je ook terecht op www.drinkkraantjeswater.be

 

Flessenwater?

Flessenwater is veel duurder dan kraantjeswater, en niet alleen voor onze portemonnee, ook voor het milieu. Productie, transport, verpakking, de ecologische voetafdruk van flessenwater is heel groot.

 

Energieverspilling

We drinken niet alleen water, we zijn er ons niet van bewust hoeveel keer we de kraan opendraaien op een dag. Handen wassen, douchen, tanden poetsen, wc, afwas, schoonmaak,... lijkt wel of we bij alles wat we doen water verbruiken.

Belangrijk is dan om te gaan letten op ons waterverbruik, niet enkel voor onze waterfactuur, maar ook om energieverspilling tegen te gaan. 

 

Hier enkele simpele TIPS:

  • repareer lekkende leidingen, druppelende kranen (10 druppels water/minuut = 1100 liter per jaar)
  • kies voor een toilet met spaartoets
  • laat de kraan niet onnodig lopen bij handen wassen of tanden poetsen
  • verzamel vuile was tot je een volle wasmachine hebt
  • was de auto met emmer en spons in plaats van met de tuinslang, of met grondwater

 

meer informatie over Wereldwaterdag klik op het logo benden:

 

Wereldwaterdag Protos MOS