Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Duurzame geschenken

Denken de Sint en de Kerstman aan duurzame geschenken?


Het haardvuur gaat aan, de mutsen en handschoenen worden bovengehaald… Binnenkort doet de Sint zijn intrede en krijgt de kerstboom een prominente plaats in de huiskamer om de Kerstman te verwelkomen.
Tijd dus voor geschenkjes!

 

Wel geschenkjes die ons milieu niet al te veel belasten, toch?!? Als we willen dat onze bossen blijven bestaan, moeten we er met z’n allen een verantwoord aankoopgedrag op nahouden.

De winkelrekken liggen gevuld met aantrekkelijke geschenken, maar hun oorsprong is niet altijd even duurzaam. Wanneer je houten speelgoed of papierwaren koopt, kijk dan zeker uit naar het PEFC‐label op het product of de verpakking.

En je hoeft geen grote zoektocht te doen om deze geschenkjes te vinden: de supermarkten, speelgoedwinkels en detailzaken hebben er al een uitgebreid gamma van. Denk maar aan houten speelgoed (bijvoorbeeld van de merken Habba en Heros), (kleur)potloden van Stabilo en Staedtler, stripverhalen, kalenders, maar natuurlijk ook agenda’s, schriften en mappen,…

Als de Sint of de Kerstman het groots zien, dan zijn er ook PEFC‐gelabelde klimtoestellen, zandbakken en slaapkamers. Voor elk wat wils dus.

Een geschenkje onder de kerstboom wordt uiteraard ingepakt in PEFC‐gelabeld geschenkpapier.
En nu hopen dat de Sint zijn grote zak voor alle brave kindjes volpropt met geschenkjes die goed zijn voor ons milieu. Dan krijgt hij van alle kindjes ongetwijfeld een dikke knuffel!

 

Nog een leuk weetje: de PEFC‐gelabelde producten kunnen met ecochèques gekocht worden…

duurzaam
logo pefc