Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leefomgeving / As 2020 / Klimaatwandeling
Klimaatwandeling

Het klimaat op aarde warmt op. Over de oorzaak ervan is de grote meerderheid van de wetenschappers het eens: de mens is verantwoordelijk. In de Limburgse natuur zien we al verschuivingen en zijn planten en dieren bedreigd. De klimaatverandering heeft ook gevolgen voor de mens. Als provincie zetten we daarom volop in op CO²-reductie en investeren we in acties om de klimaatopwarming een halt toe te roepen.

Op een eenvoudige manier kennismaken met de klimaatproblematiek? Dat doe je met een klimaatwandeling!

 

Het klimaatverhaal is geen simpel verhaal om te vertellen. Daarom leidde het Provinciaal Natuurcentrum i.s.m. Natuurpunt Educatie in 2014 een 20-tal klimaatgidsen op. Deze gidsen hebben kennis van zaken en kunnen de boodschap op een bevattelijke en aangename manier overbrengen tijdens een wandeling in de natuur.

 

Gratis, ook voor jouw vereniging!

Klimaatgidsen kunnen klimaatwandelingen begeleiden voor de vereniging waar jij lid van bent. Het Provinciaal Natuurcentrum staat in voor de organisatie van dit aanbod.

! Belangrijk is wel

dat je vereniging de klimaatwandeling opneemt in haar activiteitenkalender dat deze activiteit kortgesloten wordt met de milieudienst van jouw gemeente.

 

Deze klimaatwandelingen zijn gratis. De provincie Limburg wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn en vindt het belangrijk dat het Limburgs klimaatverhaal breed gedragen wordt.

 

Interesse?

Neem contact op met het Provinciaal Natuurcentrum. Het aanbod van gratis klimaatwandelingen geldt voor 2015 en 2016. Behalve klimaatwandelingen zijn ook andere opties mogelijk.

 

Onderwijs

Er werd ook een aanbod uitgewerkt voor het onderwijs:

  • Op stap voor het klimaat (BaO en SO)
  • Climate clash (SO)

 

Contact

Provinciaal Natuurcentrum
Craenevenne 86
3600 Genk

Het Provinciaal Natuurcentrum is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. en van 13.30 tot 17 uur.

20150819_klimaatwandeling
rechts schapenheide