Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leefomgeving / Afval / Afvalinzameling / Zwerfvuil

Zwerfvuil

Gemeente As strijdt tegen zwerfvuil – ook jij kan helpen!

 

Elke week komt er wel weer een melding binnen van een overvolle gemeentelijke vuilbak, vuilzakken of grof vuil gedumpt in onze bossen of bermen, op onze stoepen, aan de kerkhoven of de glasbollen,… De mannen van de technische dienst moeten dan hun normale werkzaamheden staken om de boel op te gaan ruimen.

 

Dit vuil is vaak gevaarlijk, kapotte wc’s of glas waar dieren of kinderen zich aan kunnen snijden, je kan het zo gek niet bedenken wat er allemaal weggegooid wordt. Maar het meeste zijn de drankkartons en blikjes. Terwijl deze gewoon in de PMD-zak mogen, die bovendien gratis opgehaald wordt bij je thuis.

 

Een propere gemeente begint in de eerste plaats bij jezelf, en niet enkel in onze gemeente natuurlijk ook als bezoeker in andere steden & gemeenten dien je hier aandacht aan te geven.  Zet in je auto bijvoorbeeld een herbruikbaar bakje waar je onderweg je lege drankverpakkingen in kan bewaren en gooi ze bij je thuiskomst in je PMD-zak. Onderweg vindt je vaak ook wegrestaurants, tankstations met een sorteerplaats waar je deze kan weggooien. Met een minimale inspanning draag ook jij je steentje bij.

 

Peterschap

In 2005 is er een subsidiereglement ingevoerd zodat je ook effectief serieus kan bijdragen om As op te schonen.

Na 6-voudige opruiming, verspreid over één jaar, ontvang je een subsidie van € 250,- (max. 1x per jaar)

 

Het uitgebreide reglement vind je hier.

Duurzaamheid

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 74

F  089 39 10 79

E goele.janssen@as.be

 

> meer info

sluikstort-vierkant