Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leven & Welzijn / Vreemdelingen / Inschrijven als nieuwkomer / Verblijf van minder dan 3 maanden in België

Verblijf van minder dan 3 maanden in België

Personen van vreemde nationaliteit die naar As komen voor een kort verblijf (vb. toeristen, zakenlui,…) moeten zich binnen de acht werkdagen na aankomst melden bij de dienst burgerzaken tenzij hij/zij verblijft in een hotel. Zij worden in het bezit gesteld van een aankomstverklaring of een melding van aanwezigheid.

Meebrengen:

  1. je identiteitskaart en/of internationale reispas (indien nodig met visum);
  2. 2 recente pasfoto’s met witte achtergrond voor niet-EU- en niet-EER-onderdanen.

 

De melding van aanwezigheid van een EU- en EER-onderdaan is geldig voor 90 dagen vanaf binnenkomst.
De aankomstverklaring van een niet-EU- en niet-EER-onderdaan is geldig voor de duur van het visum.