Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leven & Welzijn / OCMW

OCMW

 • Sociale dienst

  09 januari 2018
  Bij de sociale dienst van het OCMW van As kan je terecht met allerlei vragen zoals invullen van formulieren, inwinnen van advies, problemen van juridische en/of psychologische aard.

  Vaak zijn onvoorziene omstandigheden in je gezinssituatie de oorzaak van moeilijkheden. Deze kunnen van financiële aard zijn, maar kunnen ook andere gevolgen hebben waarvoor je op de sociale dienst terecht kunt.  De maatschappelijk assistent zoekt samen met jou naar een geschikte oplossing of verwijst je door naar andere diensten indien je aangepaste of specifieke begeleiding nodig hebt. De maatschappelijk assistent is gebonden aan beroepsgeheim. Wat je hen ook toevertrouwt, jouw gegevens blijven binnenskamers.
 • Serviceflats

  Serviceflats zijn een gecombineerde vorm van huisvestng en hulpverlening en is bedoeld voor zelfstandige senioren. Indien je eigen woning te groot of onaangepast is, of, indien u zich er niet meer veilig voelt, kan u terecht in één van onze serviceflats van onze "Residentie Kompas". In een serviceflat woon je als alleenstaande of als koppel alleen en je kan vrijblijvend beroep doen op verschillende vormen van dienstverlening.
 • Bestuur

  09 januari 2018