Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Stand van zaken

Fase 1

Grens Dorne - Nieuwheideweg

 

Begin januari startte Casters met de eerste fase van de heraanleg van het laatste deel van de Hoogstraat. Tussen de grens met Dorne en het kruispunt met de Nieuwheidestraat werd alle bestaande wegenis uitgebroken. De omleiding bleek een moeilijke oefening, maar dankzij de medewerking van onze partners werd de meest haalbare omleiding opgezet.

Men verwacht tegen half april (onder voorbehoud van het weer en andere onvoorziene omstandigheden) fase 1 af te kunnen ronden.

Fase 2

Nieuwheideweg - Geenstraat

In de tweede en laatste fase wordt de weg opnieuw vanaf half april over de volledige breedte afgesloten. De werken duren ongeveer een viertal maanden, maar zoals steeds is alles afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

OMLEIDING MET MAXIMAAL ÉÉNRICHTINGSVERKEER
Na overleg met onze partners en diverse proefritten werd een omleiding opgesteld waarbij gewerkt wordt met maximaal éénrichtingsverkeer. Er is een aparte omleiding voor de personenwagens (-3,5 ton) en een omleiding voor de bussen en zwaarder vervoer.

 

  • WAGENS
    • komende van As rijden via > Hoogstraat, Schoolstraat, O.L.Vrouwestraat, Veldstraat, Nieuwheidestraat, Maaseikerweg, Jagersdreef, Hoogstraat. 
    • komende van Maaseik rijden via > Hoogstraat, Kapelstraat, Rouwmortelstraat, Heulkensstraat, O.L. Vrouwestraat, Melkerijstraat, Hoogstraat.

 

  • BUSSEN EN ZWAAR VERVOER

Bussen en zwaar vervoer rijden volgens traject Maaseik-As en verder via de Nielerlaan terug op het normale traject. Door een kleine verschuiving van de bushalte “Kapelstraat” zullen alle bushaltes terug bediend kunnen worden.

 

Omwille van de draaicirkel van busvervoer, vuilnisophaling en uitzonderlijke leveringen met zwaar vervoer worden verkeerslichten aan de Hoogstraat/Kapelstraat geplaatst, uitgerust met sensoren. Zonder tegenliggend verkeer staat het licht op groen komende van Maaseik.

 

omleiding Hoogstraat fase 2 

Milieu & Openbare Werken

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 85

F  089 39 10 79

E milieu@as.be

› meer info