Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Veilig winterwarm?

Is jouw centrale verwarming klaar voor de winter?

Verplichtingen voor een veilige, zuinige en milieuvriendelijke CV

 

3 gouden regels:

  1. Veilig opstarten: keuring voor eerste gebruik. Laat je nieuwe of gewijzigde verwarmingstoestel vóór het eerste gebruik keuren door een erkende technicus. Hij gaat na of het voldoet aan alle veiligheid- en kwaliteitseisen en of het goed geplaatst is. Nadien krijg je een keuringsrapport, dat je bij het toestel bewaart.
  2. Veilig verwarmen: periodiek onderhoud. Laat je stookolieketel jaarlijks en je gasketel tweejaarlijks onderhouden door een erkende technicus. Hij controleert of er risico is op CO-vergiftiging en reinigt en stelt de ketel af zodat deze zuinig werkt. In ruil hiervoor ontvang je een reiniging- en verbrandingsattest, waarvan je de twee laatste bij je ketel bewaart.
  3. Zuinig verwarmen: verwarmingsaudit. Als je je huis verwarmt met een verwarmingstoestel dat ouder is dan vijf jaar met een vermogen vanaf 20 tot en met 100 kW (de meeste gewone centrale verwarmingstoestellen), dan moet je elke vijf jaar een verwarmingsaudit laten uitvoeren. De erkende technicus berekent het rendement van de hele verwarmingsinstallatie en stelt energiebesparende maatregelen voor. De resultaten worden opgenomen in een verwarmingsauditrapport, dat je bij je toestel bewaart.

De hierboven vermelde regels zijn wettelijke verplichtingen, en je hebt er zelf ook voordeel bij: je verwarmt je huis op een veilige, zuinige én milieuvriendelijke manier.

 

Voor meer informatie bestel hier de folder of surf naar www.veiligverwarmen.be

 

verwarmen
Vlaanderen is milieubewust